WhatsApp op PC installeren

Archief

whatsapp-messengerIedereen heeft tegenwoordig waarschijnlijk wel gehoord van WhatsApp. Met meer dan 300 miljoen gebruikers is het waarschijnlijk de populairste chatdienst ooit en dat is natuurlijk deels te danken door het feit dat WhatsApp op een groot aantal verschillende mobiele besturingssystemen draait. Maar wist je ook dat WhatsApp op PC of Mac kan worden gedraaid? Wij gaan je laten zien hoe je dit moet doen.

Het eerste wat je nodig bent is een Android emulator. Wij gaan hiervoor de BlueStacks App Player gebruiken, volledig gratis te downloaden, bevat geen mal/spyware en is beschikbaar voor Windows en Mac OS X.

  1. Installeer BlueStacks op je PC of Mac en start de applicatie, waarna je het volgende startscherm zal zien.
  2. Het is vanaf hier mogelijk om je favoriete gratis en betaalde apps uit de Google Play Store te downloaden, hoewel je natuurlijk wel even moet inloggen met je Google account. Wij klikken in ons geval op het zoek icoontje.
  3. In dit nieuwe venster typen we de naam in van de app die we willen zoeken: WhatsApp -> gevolgd door een druk op de knop Find.
  4. Selecteer uit het overzicht de app met de naam WhatsApp messenger, gevolgd door install.
  5. Er zal worden gevraagd om je Google account gegevens.
  6. Na de installatie ga je terug naar het startscherm en selecteer je het grote logo aan de bovenkant met de titel My Apps. Selecteer in dit menu WhatsApp en open de app.
  7. Vul je mobiele nummer of nummer van je huistelefoon in, aangezien je slechts met 1 nummer tegelijkertijd mag zijn ingelogd. Als je WhatsApp PC wilt gebruiken op zowel mobiel als PC/Mac dan raden we je aan om of een ander mobiel nummer te gebruiken of het nummer van je huistelefoon.
  8. WhatsAppzal proberen het nummer te verifieren door middel van een sms, gebruik je een huistelefoon dan moet je wachten tot de optie “Bel Me” verschijnt met de verificatie code.
  9. Nadat het nummer is geverifieerd kun je beginnen met het creëren van een account en voeg de contacten toe waarmee je wilt chatten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*