Installeer Facebook Home op elke Android smartphone

Archief

HTC_first_Facebook_Home_LauncherEerder vandaag werd Facebook Home gelanceerd in een select aantal landen, maar zoals we al opmerkten is de launcher voor Android ook slechts te installeren op een aantal apparaten. Volgens Facebook werkt Home momenteel alleen op de Galaxy Note 2, Galaxy S3, Galaxy S4, HTC First, HTC One en de HTC One X+, maar zoals gewoonlijk hebben ontwikkelaars de app ook al werkend gekregen op een groot aantal andere apparaten. Helaas is het niet zo eenvoudig als de .apk overzetten naar je smartphone en deze installeren, want Facebook Home zal dan de melding weergeven dat je smartphone momenteel niet wordt ondersteunt door Facebook Home. Gelukkig is hiervoor al een oplossing bedacht.

Er is namelijk een methode gevonden die deze controle omzeilt en Facebook Home laat installeren op bijna elke Android smartphone. Het zal zonder veel problemen moeten draaien op een smartphone met een recente versie van Android en een 720p of hoger scherm. Het is in ieder geval een vrij eenvoudig methode en er kan in feite weinig misgaan.

Installatie van Facebook Home op elke Android smartphone

XDA gebruiker theos0o heeft het originele .apk bestand aangepast van Facebook Home zodat de launcher in principe op elke Android smartphone zou moeten draaien. Het enige wat je hoeft te doen is je huidige Facebook apps verwijderen en daarna het bestand downloaden uit het XDA topic en deze installeren. Veel makkelijker kunnen we het waarschijnlijk niet maken, want je bent niet eens root toegang nodig.

De andere methode is een stuk omslachtiger en vereist root toegang.

  1. Download Facebook Home, Facebook Messenger en Facebook van deze locatie. Dit is de uiteindelijk versie die ook te vinden is in de Google Play Store.
  2. Open het instellingen menu en sta installaties toe via onbekende bronnen.
  3. Installeer de apps die je eerder hebt gedownload en controleer of Facebook Home zegt dat je smartphone niet wordt ondersteunt, is dit niet het geval en werkt alles dan hoef je niet meer verder te gaan en ben je klaar.
  4. Download nu een bekende filemanager en open de /system folder en zoek naar het build.prop bestand. Voordat we verder gaan met het maken van aanpassingen is het verstandig om een backup te maken van het originele bestand.
  5. Open het bestand in een tekstbericht en verander de onderstaande punten.
  6. Wijzig ro.product.model naar ro.product.model=GT-N7100
  7. Wijzig ro.product.brand naar ro.product.brand=samsung
  8. Wijzig ro.product.name naar ro.product.name=t03gxx
  9. Wijzig ro.product.device naar ro.product.device= t03g
  10. Wijzig ro.product.manufacturer naar ro.product.manufacturer=samsung
  11. Wijzig ro.rom.google.clientbase naar ro.com.google.clientbase=android-samsung
  12. Na het wijzigen sla je het bestand op en start je je smartphone opnieuw.

Na het opstarten zal Facebook Home moeten werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*